Van Oostveen baalt van 'zeepbel' NAC

De KNVB heeft bij monde van directeur Bert van Oostveen geen goed woord over voor NAC Breda. De begroting van de Bredanaars bleek een 'zeepbel'.

NAC hield de KNVB jarenlang voor de gek. Ruim een jaar geleden kreeg een zware delegatie van de KNVB uitleg van NAC over hoe goed het ging met die club. "Dat was nog met mijn voorganger Henk Kesler. NAC Breda was bestraft met het spelen van een wedstrijd zonder publiek, vanwege het afsteken van vuurwerk. Daar snapten ze in Breda niets van", zegt Van Oostveen in gesprek met Voetbal International.

"Wij begrepen zogezegd niet hoe NAC in elkaar stak en werden uitgenodigd voor een presentatie. Iedereen was er: de burgemeester, de commissarissen en algemeen directeur Theo Mommers natuurlijk. Het ging geweldig in Breda. De club leefde en was gezond. Nou, we hadden de deur nog niet achter ons dichtgeslagen of de ellende begon. Er bleek ons een zeepbel geserveerd."

"Er loopt nu een onderzoek, en ik ben er een enorme voorstander van dat er nu eens mensen hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld. NAC Breda heeft zacht gezegd een enorm imagoprobleem en als je niet oppast, slaat dat over op het hele voetbal", vervolgt Van Oostveen, die verder geen hoge pet op heeft van het Brabantse voetbal.

Na Willem II, RBC Roosendaal en RKC Waalwijk is NAC immers opnieuw een club uit Brabant die wankelt. "En wat denk je van FC Den Bosch? Wij zeggen al jaren dat dit niet goed kan gaan. Er gaan vanzelf clubs afvallen in Brabant. Maar ik verwacht wel dat NAC het honderdjarig bestaan haalt. Het zijn doorgaans niet de clubs in de Eredivisie die als eerste vallen."