[NHL] Uitslagen playoffs 14-04-2011

In de NHL werden vannacht vijf wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de playoffs om de Stanley Cup. Hieronder vind je de uitslagen en een kort verslag van elke wedstrijd.

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning

De Penguins spelen zonder sterspelers Sidney Crosby en Evgeni Malkin, en dat was te merken in de powerplay die niet wist te scoren uit zes kansen. Veel maakte het niet uit, want de ploeg won alsnog met 3-0, mede dankzij een uitstekend optreden van goalie Marc-Andre Fleury die 32 schoten op doel wist af te stoppen. De Lightning konden mede niet scoren omdat zij continue aan het penalty killen waren, waardoor hun doelpuntenmakers weinig ijstijd konden krijgen.

Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes

De Red Wings hadden het alleen in de eerste periode lastig tegen de Coyotes. Mede door een aantal onnodige straffen kwamen zij met 1-0 achter te staan. In de tweede periode werd de wedstrijd echter volledig omgekeerd en liep de thuisploeg naar een 3-1 voorsprong door goals van Pavel Datsyuk, Johan Franzen en verdediger Brian Rafalski. Toen in de derde periode Jiri Hudler de 4-1 maakte leek de wedstrijd gespeeld, maar de Coyotes maakten het nog even spannend door de 4-2 te scoren via Radim Vrbata. Hier bleef het echter bij.

Washington Capitals - New York Rangers

Het was een wedstrijd tussen de nummer één en de nummer acht van de eastern conference, maar het krachtsverschil was klein. Pas in de overtime periode scoorde Alexander Semin de winnende treffer. Daarvoor hielden vooral goalie Henrik Lundqvist en de paal de Rangers in de wedstrijd, want de Capitals waren wel de bovenliggende ploeg. De Rangers kwamen via Matt Gilroy nog wel op voorsprong in de derde periode en mochten dus even hopen, maar sterspeler Alexander Ovechkin bewees dat hij het scoren nog altijd niet verleerd is en maakte de gelijkmaker. In de overtime periode bleken de Rangers echter een stuk vermoeider dan de nog altijd fris ogende Capitals: 2-1.

Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks

In de afgelopen drie jaar kwamen deze ploegen elkaar tegen in de playoffs, en iedere keer wonnen de Canucks de eerste wedstrijd. Evenzovaak werden zij echter alsnog uitgeschakeld, maar dat scenario is nu iets onwaarschijnlijker. De Blackhawks missen na hun cupwinst vorig jaar de breedte van hun selectie doordat veel spelers meer gingen verdienen en moesten vertrekken, terwijl de Canucks alleen maar sterker zijn geworden. Twee goals in de eerste periode bleken voor de Canucks voldoende om de overwinning binnen te slepen, met name door het goede keeperswerk van Roberto Luongo, die alle 32 schoten op doel wist te keren.

Anaheim Ducks - Nashville Predators

De Anaheim Ducks hebben hun eerste wedstrijd van de playoffs verrassend eenvoudig met 4-1 verloren van de Nashville Predators. De Ducks moeten het hebben van hun sterke aanval terwijl de Predators juist leunen op een sterke verdediging en goalie. Door een snelle voorsprong van de Predators konden zij hun geliefde counterspelletje spelen, en de Ducks hadden hier pas veel te laat een antwoord op. De veelscorende eerste line scoorde wel de 4-1, maar het mocht niet meer baten. Mike Fisher was de man van de wedstrijd met twee goals, maar ook de prestatie van goalie Pekka Rinne was indrukwekkend. Hij stopte 27 van de 28 schoten op doel.