Clubs promoten schietsport op scholen

Schietclubs gaan dit jaar actief de schietsport promoten onder jongeren van 12 jaar en ouder. Dat staat in het marketingplan van de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (KNSA), schrijft Trouw donderdag.

De KNSA wil scholen benaderen om zo nieuwe leden te werven. De sport moet onder meer gepromoot worden op onder- en bovenbouw van havo en vwo en op technische mbo-opleidingen met speciale lespakketten en een praktijkdag op de schietclub.

Volgens de schuttersassociatie is er nu, vlak na het drama in Alphen aan den Rijn, geen aanleiding om de wervingsactie uit te stellen. "Veel jongeren schieten nu met een luchtbuks op zolder bij hun ouders of ze gaan ervoor naar de kermis", zegt KNSA-voorzitter Sander Duisterhof. "Wij willen dat juist uit het stiekeme halen. Ze kunnen beter onder begeleiding schieten, dan dat ze experimenteren."

Schietclubs in Nederland hebben nu al ruim 1500 kinderen ingeschreven staan. Doordat er geen wettelijke ondergrens is, zijn de jongste leden nu zo'n 10 jaar oud. Volgens de KNSA zijn er dringend jonge leden nodig, omdat het ledenaantal daalt door de vergrijzing.


Schietclubs gaan actief werven op scholen (Foto: Novum)