FBI-files over Roswell vrijgegeven

In 1947 stortte een voorwerp neer bij de Amerikaanse plaats Roswell in de staat New Mexico. Volgens veel geruchten zou het hier gaan om een voertuig met aliens erin. De aliens zouden naar een geheime Amerikaanse onderzoeksbasis zijn gebracht. Amerikaanse diensten hebben dit altijd ontkend en kwamen met verschillende verklaringen, waarvan die van een weerballon het langst standhield. 64 jaar na dato zijn nu de files van de FBI over het Roswellincident vrijgegeven.

In de documenten beschrijft Guy Hottel, FBI-agent, onder andere het volgende: "Een onderzoeker van de luchtmacht verklaarde dat drie zogeheten vliegende schotels zijn geborgen in New Mexico. Ze werden beschreven als rond van vorm met verhoogde middelpunten met een diameter van ongeveer 50 feet (15 meter). In elke zaten drie lichamen met een menselijke vorm van maar 3 feet (91 centimeter) lang, gekleed in een metaalachtig doek met een zeer fijne textuur."

Verder onderzoek zou volgens de documenten niet zijn gedaan. Klik hier voor gescande versies van de documenten. Deze documenten zijn vrijgegeven in een nieuw project van de FBI, genaamd 'the vault'. Er zijn in totaal meer dan 2000 files vrijgegeven. Klik hier om zelf de documenten in the vault te lezen.