Vereniging voor democratisering PVV opgericht

Een nieuwe vereniging wil de PVV overtuigen zo snel mogelijk te democratiseren. De Vereniging voor de PVV is opgericht door Oege Bakker, hij was PVV-kandidaat voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer. Voormalig PVV-kandidaat voor de Tweede Kamer Geert Tomlow ondersteunt het initiatief.

Democratisering is volgens hen belangrijk voor de toekomst van de partij. De twee houden dinsdagmiddag een persconferentie in Den Haag. De vereniging wil dat de PVV een democratische partij wordt, met leden en bestuur.

Democratisering is een heikel punt binnen de PVV. Kamerlid Hero Brinkman heeft zich hier meerdere keren voor uitgesproken, maar een meerderheid van de Kamerfractie wil de situatie laten zoals hij is.

PVV-leider Geert Wilders heeft altijd aangevoerd LPF-achtige toestanden te willen voorkomen. Die partij ging na de dood van Pim Fortuyn ten onder door onderlinge twisten.

Op de website stelt de vereniging dat de kans groot is dat de PVV niet met de vereniging te maken wil hebben. Maar naarmate de vereniging meer leden krijgt, 'zal onze stem belangrijker worden en zal de PVV luisteren'.

Als de vereniging weinig leden krijgt is er geen man overboord. "Dan is dat een signaal naar de PVV dat de achterban democratisering niet belangrijk vindt." In beide gevallen krijgt de partij dan een 'duidelijke boodschap'.