Berlusconi verschijnt op zitting

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is maandag bij de rechtbank in Milaan op de zitting verschenen. Buiten stonden tientallen aanhangers met blauwe ballonnen die riepen 'Silvio, verzet je!'

De rechtszaak gaat over belastingfraude bij Berlusconi's media-imperium Mediaset. "Deze aanklachten zijn lachwekkend, ongegrond en gestoord", zei Berlusconi tegen verslaggevers in de rechtszaal. Hij noemde ze 'het verzinsel van de openbare aanklager'.

Tegen de premier lopen nog drie andere zaken in Milaan. Berlusconi zegt alleen te zullen verschijnen als zijn werkzaamheden dat toelaten. Op 28 maart was hij op een regiezitting achter gesloten deuren, maar de laatste keer dat hij tijdens een openbare zitting optrad was acht jaar geleden.

Vorige week was hij bijvoorbeeld weer verhinderd toen het ging over seks met een minderjarige prostituee en ambtsmisbruik.

Tegen Berlusconi zijn talrijke processen gevoerd, de meeste in verband met zijn zakelijke transacties. Hij ging tot nog toe altijd vrijuit, ofwel omdat hij werd vrijgesproken, of omdat de zaken waren verjaard. Berlusconi zegt dat hij het slachtoffer is van magistraten met politieke bedoelingen.


Berlusconi verschijnt op zitting (Foto: Novum)