[CL] Uitslag Chelsea - Manchester United

Woensdagavond stond in de kwartfinales van de Champions League het Engelse onderonsje tussen Chelsea en Manchester United op het programma. Dankzij een doelpunt van Wayne Rooney verschaften de bezoekers zich een goede uitgangspositie voor de return van volgende week op Old Trafford. Hieronder het verslag en de karakteristieken van deze wedstrijd.

Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd, maar het was Chelsea dat in eigen huis de eerste kansjes kreeg. Van der Sar wist de pogingen van Torres en Drogba echter makkelijk te keren. Manchester United liet Chelsea ver komen en werd vooral in de omschakeling erg gevaarlijk.

Na 24 minuten viel daar ook een doelpunt uit. Giggs plukte aan de linkerkant een bal prachtig uit de lucht en in één beweging snelde hij langs Bosingwa om vervolgens Rooney te bedienen. Hij wist met een schuiver Chelsea-goalie Cech via de binnenkant van de paal te passeren. Op slag van rust kreeg Chelsea een enorme kans om op gelijke hoogte te komen, maar de poging van Torres belandde op de lat. De rebound van Lampard werd door Evra met de nodige moeite van de lijn gehaald.

Na rust zochten The Blues geregeld de aanval, maar telkens kwamen zij Van der Sar op hun weg. Hij pareerde een kopbal van Ramires en redde prachtig op een poging van Torres. The Mancucians werden nog eenmaal via Nani gevaarlijk, maar Cech plukte de bal voor zijn voeten weg.


Chelsea

0 - 1

Manchester United


   24' Rooney
 
 Gele kaart: Zhirkov, Ramires, Essien, Torres (Chelsea),Vidic, v.d. Sar (Manchester United)
 
Stadion: Stamford Bridge, Londen
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: Undiano (Spa)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cech
Bosingwa (Mikel/78)
Ivanovic
Terry
A.Cole
Ramires
Essien
Lampard
Zhirkov (Malouda/70)
Torres
Drogba(Anelka/70)
  v.d. Sar
Rafael (Nani/51)
Ferdinand
Vidic
Evra
Valencia
Carrick
Park (Smalling/90+3)
Giggs
Rooney
Hernández (Berbatov/78)