Babynegerin prijst chocoladetaart aan

De Duitse bakkerijketen Raddatz ligt ernstig onder vuur. Deze week hebben ze een chocoladetaart in de aanbieding. Niets bijzonders, ware het niet dat de lekkernij wordt aangeprezen door een chocolabruine baby.

Hoewel de controverse het bedrijf geen windeieren legt, sindsdien is het bezoek aan de webshop met 300 procent gestegen, zijn veel klanten woedend op het bedrijf. Volgens de advocaat van het bedrijf is er een kleine groep mensen die gelijk over racisme begon te zeuren.

Raddatz is zich echter van geen kwaad bewust. Naast 580 Duitse personeelsleden, werken er ook 50 mensen in het Afrikaanse land Namibië. "Het kind dat je ziet op de advertenties is de kleine Sofiyha, wiens moeder Lina en vader Timotheus bij ons werkzaam zijn", zo laat de bakker weten. "Omdat wij de band met onze medewerkers zeer belangrijk vinden en we met zeventien geboorten per jaar een van de meest vruchtbare bedrijven in de regio zijn, gebruiken wij regelmatig foto's van de kinderen van medewerkers om onze producten aan te prijzen."

Negerreclame
En negerzoenen waren al langer verboden...