[WvdW] Uitslag FC Twente - PSV

FC Twente heeft vanavond de topper tegen PSV gewonnen. In Enschede werd het 2-0 door twee treffers van Theo Janssen. Door de overwinning nemen de Tukkers de koppositie over.

In de eerste helft zorgde PSV wat vaker voor dreiging. Bij twee hachelijke momenten in het eigen doelgebied ontsnapte de ploeg echter aan een vroege achterstand. Berg faalde voor PSV vlak voor rust tot tweemaal toe toen hij oog-in-oog stond met keeper Michailov.

Twente was kort voor rust dicht bij de 1-0 toen een schot van Bajrami via de vingers van Isaksson op de paal belandde. Invaller Ruiz ging neer na door Marcelo lichtjes te zijn aangeraakt. Janssen benutte de strafschop vervolgens.

Twente bleef daarna domineren en in de slotfase wist Janssen de score te verdubbelen. Een lange rush wist hij te bekronen met een stiftballetje.