Saab kan rekeningen niet betalen

Saab, onderdeel van Spyker Cars, heeft de productie in de fabriek in Trollhattan dinsdag tijdelijk stil moeten leggen door betalingsproblemen, meldt de Zweedse vakorganisatie van toeleveranciers FKG woensdag.

Minstens één gefrustreerde toeleverancier heeft de levering van onderdelen gestaakt, aldus FKG op basis van bronnen.

"Saab is achtergebleven in zijn betalingen en we hebben het bedrijf aangespoord het probleem op te lossen. Het is duidelijk een probleem als leveranciers niet op tijd worden betaald", zegt directeur Svenake Berglie van FKG.

Ondanks de problemen op dinsdag, is de fabriek in Trollhattan woensdagmorgen weer op normale wijze in gebruik, aldus FKG.

Daarnaast meldt de krant Resume dat het reclamebureau Lowe Brindfors na 19 jaar de samenwerking met Saab heeft beëindigd, omdat Saab sinds december de rekeningen niet betaald zou hebben.

"Het is een significant bedrag, maar uit respect voor Saab gaan we niet zeggen hoeveel het is", zegt CEO Bjarte Eide van Lowe Brindfors tegen Resume.

Saab was woensdag niet direct beschikbaar voor commentaar.

Vorige week werd bekend dat Spyker Cars over 2010 een nettoverlies van 218 miljoen euro heeft geleden. Daarnaast werd het vertrek van de bestuursvoorzitter van Saab aangekondigd, en zag de beoogde financiële topman af van zijn benoeming bij Saab. Tevens werden er 5,6 miljoen nieuwe aandelen geplaatst om schulden af te betalen.


Saab kan rekeningen niet betalen (Foto: Novum)