'Comédienne Floor van der Wal doodgereden'

Comédienne Floor van der Wal is volgens de laatste berichten op 26-jarige leeftijd overleden na een aanrijding in Amsterdam. Ze werd op haar fiets geschept door een 24-jarige automobilist die daarna doorreed.

Doordat er een nummerplaat op de ongevalsplaats achterbleef kon de politie de identiteit van de dader snel achterhalen. Floor van der Wal werd ernstig gewond afgevoerd naar het ziekenhuis en is daar volgens de laatste berichten op Twitter en op de entertainmentwebsite 'Zwarte Kat' aan haar verwondingen overleden.

Collega Guido Weijers reageerde geschokt op Twitter: "Floor van der Wal overleden. Heftig nieuws. Altijd erg veel bewondering en respect gehad voor deze stand-up comédienne." Floor van der Wal was lid van de Comedytrain en trad regelmatig op bij Toomler. Ze werd bekend via de CAPawards en haar optreden in het programma Jong van de EO.

De Amsterdamse politie is nog op zoek naar getuigen die het ongeval tussen de fietser en auto op de hoek van de Hoofdweg en de Jan Evertsenstraat hebben zien gebeuren.