Film Justin Bieber verslaat Jacksons This is It

De film Justin Bieber: Never Say Never heeft in de Verenigde Staten meer geld binnengehaald dan de muziekfilm This is It uit 2009 over Michael Jackson. De film over het tieneridool heeft in de VS 72,2 miljoen dollar opgeleverd en dat is een ton meer dan de film over de laatste repetitiedagen van Jackson. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Never Say Never is zes weken geleden in de VS uitgekomen en levert voor een concertregistratie veel geld op. De film stoot This Is It van de eerste plaats op de lijst van concertregistraties die in de VS per saldo het meeste geld hebben opgeleverd. Bieber is blij met het succes. "Bedankt, bedankt, bedankt", schrijft de 17-jarige Bieber op zijn Twitterpagina. "Maar MJ is nog steeds en zal altijd de King of Pop blijven."

This is It heeft internationaal wel meer geld opgeleverd. Die film ging wereldwijd op dezelfde dag in première, een paar maanden na de onverwachte dood van Jackson in juni 2009. This Is It bracht wereldwijd 261,2 miljoen dollar op. De producenten van Never Say Never hopen dat de Bieberfilm, die nog niet in alle landen draait, 20 miljoen dollar ophaalt in het buitenland. De film draait vanaf 31 maart in de Nederlandse bioscopen.