ADO-speler: 'We gaan op jodenjacht'

ADO-speler Lex Immers heeft zondag na de zege van ADO Den Haag op Ajax opmerkelijk gedrag vertoond. In het supportershome van de harde kern van ADO zong hij 'we gaan op jodenjacht'. Immers' ploeggenoot Charlton Vicento en trainer John van den Brom stonden ook op de bar bij de viering. Ook de ADO-hooligans roerden zich.

Het incident, waarvan een filmpje op internet belandde, zou Immers een schorsing op kunnen leveren. Vorig jaar werd Ajacied Jan Vertonghen door de KNVB gestraft toen hij na de bekerwinst Feyenoorders uitmaakte voor 'kut-kakkerlakken'. De Belg moest toen twee wedstrijden vanaf de tribune toekijken.

De KNVB heeft nu aangekondigd het incident te onderzoeken. ADO Den Haag zegt later op de maandag met een verklaring te komen. Een woordvoerder wilde al wel kwijt dat het feestje consequenties zal hebben.

Update 14.38 uur
ADO Den Haag heeft Immers vanwege het incident een hoge boete opgelegd. Hoe hoog dit bedrag is, is niet bekendgemaakt. Immers zelf heeft inmiddels spijt betuigd. "Ik heb me volledig mee laten slepen in de euforie na de bijzondere overwinning, ik ben me op dat moment totaal niet bewust geweest van de beledigende toon naar een hele bevolkingsgroep. Een geuzennaam en een bevolkingsgroep heb ik door elkaar gehaald en daar heb ik spijt van. Ik had dit niet mogen doen en accepteer uiteraard de boete die mij wordt opgelegd."


ADO-speler Lex Immers: 'We gaan op jodenjacht' (Fragment vanaf 5:00)