[CL] Uitslagen achtste finales (16/03/2011)

Ook woensdagavond vonden er twee returns uit de achtste finales van de Champions League plaats. Chelsea trad in het eigen Stamford Bridge aan tegen FC Kopenhagen. Olympique Lyon nam het in het Bernabéu-stadion op tegen Real Madrid. Hieronder de verslagen en karakteristieken.

Real Madrid - Olympique Lyon
Vooraf leek het een moeilijke wedstrijd voor Real Madrid te worden. De Spaanse grootmacht had in de zeven eerdere ontmoetingen met Olympique Lyon nog nooit weten te winnen.

Toch had Real het niet moeilijk met Lyon en was het vooral aan Lyon-doelman Lloris te danken dat de score niet vroeg werd geopend. Op een schot van Marcelo had de keeper echter geen antwoord en zodoende ging De Koninklijke met een voorsprong van 1-0 de rust in. Na de pauze verdubbelde voormalig Lyon-speler Benzema de score en besliste Di María een kwartier voor tijd met een mooi stiftje definitief het duel.

Real Madrid*

3 - 0
(1-1)

Olympique Lyon

37' Marcelo
66' Benzema
76' Di María

Gele kaart: Pepe, Carvalho, (Real Madrid), Gourcuff, Cissokho (Olympique Lyon)

Chelsea - FC Kopenhagen

In Kopenhagen won chelsea nog met 2-0, maar in het eigen Stamford Bridge kwamen beide ploegen niet tot scoren. De thuisploeg had de betere kansen, maar onder meer Lampard, Cole en Zhirkov stuitten telkens op Kopenhagen-doelman Wyland. Toch was Kopenhagen dicht bij een treffer. De vrije trap van N'Doye belandde echter op de paal.

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Chelsea kreeg grote kansen, maar wist ook na rust niet te scoren. Mikel was het dichtst bij een doelpunt. De kopbal van de middenvelder raakte echter de lat.