[CL] Uitslagen achtste finales (15/03/2011)

Vanavond werden er twee returns uit de achtste finales van de Champions League afgewerkt. In de Allianz Arena trad Bayern München aan tegen Internazionale. Manchester United nam het in het eigen Old Trafford op tegen Olympique Marseille. Hieronder de uitslagen en karakteristieken.

Bayern München - Internazionale
De finalisten van de Champions League van 2010 zorgden voor een open en spectaculair duel. Bayern was de gehele partij de betere ploeg, maar Inter bleek dodelijk voor het vijandelijke doel. Al na drie minuten bracht Eto'o de Italiaanse ploeg op voorsprong. Pandev bediende de Kameroener, die randje buitenspel stond, en hij schoot vervolgens de bal door de benen van Bayern-goalie Kraft in het doel.

Bayern kwam echter sterk terug en leidde bij rust met 2-1. De gelijkmaker kwam van de voet van Mario Gómez. Hij wist de rebound binnen te schieten, nadat Júlio César op knullige wijze een schot pareerde van Arjen Robben. Kort daarna nam de ploeg van trainer Louis van Gaal de leiding. Na opnieuw goed voorbereidend werk van Robben belandde de bal bij Müller. Hij rondde knap af. Voor rust kregen Ribéry, Gómez, Müller en Robben nog enorme kansen om de score op te voeren, maar allen faalden.

Na rust drong Inter meer aan en kreeg Bayern daardoor meer ruimte. Het spel golfde daardoor op en neer. Nadat beide ploegen kansen hadden gemist, was het Sneijder die Inter weer op gelijke hoogte bracht. Na een pass van Pandev wist onze landgenoot van buiten de zestien met een bekeken schot Kraft te passeren. Door dit doelpunt had Inter aan één doelpunt genoeg om zich alsnog te plaatsen voor de laatste acht. Bayern leek stand te houden, maar Inter scoorde toch. Eto'o bediende op mooie wijze Pandev, die op nog mooiere wijze afrondde. Hij knalde de bal in de kruising.

Bayern München

2 - 3
(1-0)

Internazionale*

21' Gómez
 31' Müller
   3' Eto'o
63' Sneijder
88' Pandev

Gele kaart: Luiz Gustavo, Breno (Bayern München), Lúcio, Pandev, Kharja, Motta (Internazionale)

Manchester United - Olympique Marseille
De thuisploeg begon overtuigend aan de return. Waar de ploeg van trainer Ferguson in Frankrijk negentig minuten lang niet wist te scoren, was het op Old Trafford na vijf minuten al raak. Javier Hernández tikte de bal simpel achter Marseille-goalie Mandanda, die voor deze wedstrijd zes Champions League-wedstrijden niet gepasseerd werd. Ook Marseille kreeg een aantal kansen. Diawara was met een kopkans het dichtst bij de gelijkmaker, maar de bal belandde van dichtbij naast.

Na rust zocht Marseille nog meer de aanval en Manchester richtte zich vooral op countervoetbal. Uit één van de counters wist Hernández zijn tweede doelpunt van de avond te scoren. Opnieuw scoorde Chicarito van dichtbij. Kort voor tijd bracht Brown de spanning terug door zijn eigen doelman Van der Sar te passeren. Toch kon Marseille niet doordrukken en daardoor plaatste ManU zich voor de laatste acht van de Champions League.