Experiment: Effect 1 maand Justin Bieber op 37-jarige

Tarol Hunt zal zichzelf opofferen voor de wetenschap. De 37-jarige Canadees zal zichzelf dertig dagen achtereen martelen met de klanken van Justin Bieber.

Hunt luistert normaal naar rockbands als Radiohead en Pink Floyd en heeft nog nooit eerder een nummer van het tieneridool gedraaid. Zelfs een parodie van Justin Bieber heeft hij nog nooit gehoord. Daarom wil hij dertig dagen non-stop naar het kereltje luisteren om te kijken wat voor desastreus effect dit kan hebben op een volwassen man.

Voor zijn experiment heeft Hunt voor zichzelf enkele regels opgesteld. Zo koopt hij alle vier de albums van Justin Bieber en zal hij van 1 tot en met 30 april opstaan en naar bed gaan met zijn muziek. Slechts tijdens het douchen gaan de liedjes op pauze. Om zijn familie te sparen, luistert hij telkens met een koptelefoon op zijn hoofd.

Alle nummers speelt hij achter elkaar, zonder te skippen of random af te spelen. Om zichzelf nog erger te kwellen, blijft hij de hele maand nuchter. Om de buitenwereld op de hoogte te houden van zijn experiment, is hij te volgen via Twitter. Hunt wil benadrukken dat hij serieus is en het hier geen 1-aprilgrap betreft.