Vrijwilliger filmt naakte jongen (13)

Een 30-jarige vrijwilliger van de De Zuidwester, een organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in de regio West-Brabant, is vorige week vastgezet voor het stiekem filmen van een 13-jarige jongen in zijn badkamer. De jongen was naakt toen hij gefilmd werd, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) van Breda maandag weten.

De zaak kwam aan het rollen toen de jongen zijn begeleider bij De Zuidwester vertelde over het gebeuren. Hierop werd de zaak aan de politie overgedragen. De advocaat van de vrijwilliger uit Sprundel wilde dat zijn cliënt tijdens het onderzoek niet in de gevangenis hoefde te zitten, maar de rechter wees dat verzoek af.

Er zijn geen aanwijzingen dat de man nog meer kinderen heeft gefilmd. Ook wordt hij niet verdacht van het plegen van ontucht. De gefilmde jongen verbleef een weekend bij de vrijwilliger thuis.

Directeur van de instelling Erwin Höppener benadrukt tegenover de FOK!-redactie dat er zoals bij iedere vrijwilliger een screening heeft plaatsgevonden en dat de man ook een Verklaring Omtrent Gedrag heeft kunnen overleggen. Vrijwilligers worden door De Zuidwester opgeleid en dat was bij deze man niet anders.