Bløf verovert albumlijst met Alles Blijft Anders

Bløf heeft weer een hitplaat afgeleverd. De Zeeuwse heren veroveren deze week de eerste plek in de Album Top 100 met Alles Blijft Anders. De plaat bereikte maandag, vier dagen na de release, al de gouden status.

"Het blijft altijd spannend hoe er op een nieuwe plaat wordt gereageerd", vertelt zanger Paskal Jakobsen. "We zijn natuurlijk heel blij dat we met Alles Blijft Anders nu al goud hebben en op één in de albumlijst binnenkomen. Ik heb erg veel zin om te gaan spelen in de grote zalen in het najaar."

Het Zeeuwse kwartet, dat na een aantal rustigere platen weer een rockalbum afleverde, stoot Adele van de eerste plek. Ook in de Single Top 100 is de Britse zangeres de toppositie kwijt: Nick & Simon staan met Wijzer (Dan Je Was) nu op de eerste plek. De Volendammers kwamen vorige week op nummer 52 binnen, maar stoten deze week door naar de top. Daarmee scoren Nick & Simon hun achtste nummer 1-hit.

Acda en De Munnik veroveren met hun nieuwe single, Woorden van een Ander, de achttiende plek in de singlelijst. Een opmerkelijke prestatie, omdat het nummer nog niet op de radio wordt gedraaid. Het nummer komt uit de theatervoorstelling van Acda en De Munnik en is de eerste single die de heren uitbrachten op hun recent opgerichte eigen label.


Bløf verovert albumlijst met Alles Blijft Anders (Foto: Novum)