FC Twente-fans belagen FC Utrecht-spelers

Drie spelers van FC Utrecht zijn woensdagavond in Enschede belaagd door supporters van FC Twente. Dat gebeurde na de bekerwedstrijd tussen de twee clubs. Dat meldt FC Utrecht op zijn website.

De FC Utrecht-spelers Adam Sarota, Frank Demouge en Ismo Vorstermans liepen na het duel naar hun auto. Een groep van 150 Twente-supporters liep achter hen aan. Vorstermans werd vastgepakt en kreeg een aantal schoppen. Hij raakte niet gewond.

De spelers hebben geen aangifte gedaan. "Het nieuws over dit incident heeft ons vandaag ook bereikt", zegt een woordvoerder van de politie Twente. "Maar daar blijft het bij. Er is geen melding bij ons binnengekomen en geen aangifte gedaan." FC Utrecht heeft aangegeven de zaak te onderzoeken en mogelijk alsnog aangifte van de mishandeling te doen. Daarnaast zal de club uit de Domstad sowieso een klacht indienen bij de KNVB over de veilgheidssituatie rond het stadion van FC Twente. 

Omdat de mishandelde spelers niet bij de wedstrijdselectie zaten, zijn zij met eigen vervoer naar Enschede gereisd. Utrecht wil dat voor spelers die met eigen vervoer reizen een apart parkeerterreintje wordt geregeld.