Winslet countert Oscarspeech met vloekwaterval

Kate Winslet vindt dat actrice Melissa Leo een prima speech gaf na het winnen van de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Leo floepte er het woord 'fucking' uit tot ontsteltenis van veel mensen. Achteraf zei ze tijdens haar dankwoord aan collega Winslet te hebben gedacht die 'altijd vloekt als een zeeman'. Winslet reageert sarcastisch tegenover de Amerikaanse filmsite Zap2it: "Iedereen stort de hele fucking tijd zijn shit over mij uit."

Winslet vindt de actie van Leo wel stoer en stuurde haar collega meteen een smsje: "Is that fucking you, Melissa? You motherfucking cow." Winslet heeft nog geen reactie gekregen, grapt ze. "Die bitch heeft me nog niet teruggebeld."

Leo kreeg de Oscar zondagnacht voor haar rol in het boksdrama The Fighter. In haar dankwoord kon ze moeilijk de juiste woorden vinden. "Toen ik het Kate twee jaar geleden zag doen, zag het er fucking eenvoudig uit. Oeps." Amerikaanse kijkers hebben het vloekwoord niet direct gehoord, vanwege een paar seconde vertraging in de live-uitzending en een ingreep van de regie.

Winslet won in 2009 de Oscar voor beste actrice voor haar hoofdrol in The Reader. Leo was toen in dezelfde categorie genomineerd voor zijn rol in Frozen River. De twee werken momenteel samen aan de miniserie Mildred Pierce.


Kate Winslet (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum