CDA'er ingezet als 'burger' NOS-debat

Dinsdag was het laatste debat voor de Provinciale Statenverkiezingen op de NOS. Bij dit debat was een format gebruikt waarbij de gewone burger vragen mocht stellen aan de afgevaardigden van de partijen. Dit leverde hier en daar soms lastige situaties op voor de debatterende politici. Het meest opvallende was echter dat de laatste vragensteller een oud-campagneleider van het CDA bleek te zijn, zo merkte een scherpzinnige user van FOK!, Gebraden_Wombat, op.

Op zichzelf is het al niet netjes dat dit niet gemeld wordt aan de kijker, maar daarnaast paste de vraag wel opvallend mooi in de campagne van het kabinet. Peter Noordhoek, de vragensteller, deed zich voor als ondernemer die zich erg zorgen maakt dat het kabinet weer zou vallen, omdat dit erger zou zijn dan hoe het in België gaat. Zijn vraag, die welbeschouwd eerder een stelling was, stelde hij uiteraard aan Brinkman. Dat Brinkman hier vervolgens een vlotte speech op kon geven die naadloos aansloot bij de stelling van Noordhoek en de eigen campagne wordt zo wat minder verwonderlijk. Brinkman leek het eerder niet al te gemakkelijk te hebben bij vragen uit het publiek.

De oud-campagneleider en huidig lijstduwer voor het CDA in de provincie Zuid-Holland heeft inmiddels op Twitter aangegeven dat hij zijn betrokkenheid bij het CDA tot vier keer toe heeft doorgegeven aan de NOS en dat hij 'intuïtief reageerde' op de oproep tot een laatste vraag, 'en zonder af te stemmen, geloof het of niet'.