Gratis seks voor handige klusser

Heb je toevallig twee rechterhanden en een hoog libido, dan is er nu goed nieuws. Berichtten we onlangs al over gratis rijlessen in ruil voor een nummertje op de achterbank, nu blijkt er een levendige handel te zijn in deze handel met gesloten beurs. Want niet alleen rijinstructeurs kunnen rekenen op gratis seks, maar ook klusjesmannen kunnen worden betaald in natura.

De advertentiemarkt voor seksruilhandel is booming business. Op sites als eromarkt.nl, sexads.nl, sexjobs.nl of sexmarkt.nl wemelt het van de advertenties van timmerlieden, glazenwassers, tuinmannen en belastingadviseurs die hopen op wellustige vrouwen met weinig geld. Hoewel het meestal mannen zijn die hun diensten aanbieden, is er toch een aantal vrouwen dat op dergelijke sites hun diensten aanbiedt. "Ik heb in de aanbieding: een ontspanningsmassage met olie en een handmatig hoogtepunt", luidt de advertentie van Ilse. "Ik ben heel benieuwd wie er leuke spulletjes/waardebonnen e.d. voor me heeft in ruil hiervoor."

Ofschoon ruilseks via een online advertentie een nieuw fenomeen lijkt, is het bijna zo oud als het internet. Al in 2002 werd sexjobs opgericht, maar de markt is de laatste tijd groeiende. "In het begin waren het vooral hoeren, hoerenlopers en swingers (partnerruil, red.) die adverteerden", vertelt Ko, de eigenaar van de site. "Daar zaten opvallende advertenties bij van schilders en automonteurs die in ruil voor seks hun diensten aanboden. Die advertenties zijn we toen in rubrieken gaan onderbrengen. We zien het verkeer maandelijks met 5 tot 10 procent groeien."

Volgens Ko ligt de groei van seksruilhandel aan de recessie. "Sinds de economische crisis zien we sowieso meer mensen die extra zwarte bijverdiensten zoeken. Het aantal huisvrouwen, studentes en echtparen dat zich aanbiedt voor dinnerdates, verkopen van slipjes en chatten via MSN na betaling op hun rekening is enorm toegenomen."


Zo krijgt de uitdrukking 'Help, mijn man is klusser' een heel andere betekenis...