Libië: 'Strijd om olie duurt voort'

De staatstelevisie van Libië meldt dat westerse multinationals de Libische oliebronnen willen innemen voor financieel gewin. Toen dit via internationale bedrijfsvoering niet lukte, omdat de Gids van de Revolutie van Libië het complot tijdig vernam, zou met name de Verenigde Staten een nieuwe tactiek hebben bedacht.

Staatsmedia in Libië melden dat het Pentagon mensen in Libië liet infiltreren om de lichte onvrede die bij de jeugd aanwezig was, zodanig te laten groeien dat deze jongeren in opstand zouden komen voor iets waar ze in zijn gaan geloven. Vervolgens zijn de jongeren afhankelijk gemaakt van de infiltranten met drugs, pillen en waterpijpen.

De media melden verder dat de digital taskforce van de CIA geruchten de media in heeft geslingerd die de internationale opinies beïnvloeden. Gadhafi heeft aangegeven liever geen geweld te gebruiken tegen de jongeren, maar als het nodig is, zou hij het doen. Hij zegt namelijk niet te willen buigen voor imperialistische druk die puur gericht is op winstbejag, zodat de westerse wereld zelf een economische crisis kan overwinnen.

Noot van de redactie
Dit nieuws is volkomen onbevestigd, maar weerspiegelt in de ogen van de FOK!-redactie wel goed hoe feiten vermengd met geruchten het nieuws rond Libië beheersen. Overigens valt het bericht ook niet als onzin af te doen. Dit is wel degelijk wat de Libische staatstelevisie ongeveer bericht en waar een deel van de bevolking in gelooft.

gadhafi
Moammar Gadhafi (Foto: Novum/AP)