Edsilia Rombley wilde accountant worden

Edsilia Rombley wilde vroeger eigenlijk accountant worden. De 33-jarige zangeres, die is getrouwd met componist Tjeerd Oosterhuis, werd door familie en vrienden aangemoedigd om de muziekwereld in te gaan.

"Ik vond cijfertjes en geld leuk", verklapt Rombley in een interview met 100% NL Magazine. "Ik heb thuis meegemaakt dat mijn moeder het best zwaar had. Ik heb altijd gedacht: als ik oud ben, wil ik wel geld hebben."

De zangeres hield wel van muziek en zong vaak. In 1996 brak Edsilia door als zangeres, nadat ze de finale van de Soundmixshow won. "Maar mijn moeder moest me soms echt de auto insleuren", vertelt ze. "Ik wilde gewoon zingen voor m'n hobby. Achteraf ben ik blij dat ze het gedaan heeft."

Naast zangeres is Rombley sinds augustus ook moeder van haar eerste kind, Imaani. Het moederschap heeft voor grote veranderingen gezorgd. "Ik herken mezelf helemaal niet meer", bekent Edsilia. "Alles is zo dubbel. Als het koud is, wil ik niet naar buiten, maar dat doe ik dan toch omdat het goed voor haar is. Maar als ik buiten loop denk ik: wat doe ik hier? Ik wil afspreken met vrienden, maar ook bij haar blijven. Zij gaat voor alles en dat gevoel kende ik niet."


Edsilia Rombley wilde accountant worden (Foto: Novum)