[EL] Uitslag Lille OSC - PSV

PSV heeft goede zaken gedaan in de heenwedstrijd van de tweede ronde van de Europa League. De Eindhovenaren leken lang op een kansloze nederlaag af te stevenen, maar goals in de slotfase van Bouma en Toivonen zorgen voor een prima uitgangspositie. Het werd uiteindelijk 2-2 bij Lille OSC.

Het leek snel een lastige avond te worden voor de koploper van de Eredivisie. Al na zes minuten werd een corner van de thuisploeg niet goed verwerkt en kon Idrissa Gueye uithalen van buiten het strafschopgebied. De bal ging erin, waardoor de snelle achterstand een feit was. Daarna kon PSV niet uit zijn schulp komen en zag Lille, koploper in Frankrijk, op 2-0 komen toen De Melo de bal binnenkopte.

Na rust had PSV het erg lang moeilijk en wist het geen kansen te creëren, terwijl Lille het wel best leek te vinden. Dit brak de Fransen uiteindelijk op, doordat eerst Bouma een rebound van een schot van Toivonen binnen wist te werken. Een minuut later was het de Zweed zelf die wist te scoren, waardoor PSV plots een prima uitgangspositie heeft voor de terugwedstrijd van volgende week in Eindhoven.

Lille OSC

2 - 2

PSV

 6' Gueye
 31' De Melo
   83' Bouma 
 84' Toivonen 
 
 Gele kaart: Obraniak, Frau, Rozehnal, Chedjou, (Lille OSC), Pieters, Engelaar, Bakkal (PSV)
 
Stadion: Lille
Toeschouwers: 15.000
Arbiter: Tudor (Roe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Landreau
Debuchy (Béria/76)
Chedjou
Rozehnal
Emerson
Vandam (Cabaye/70)
Dumont
Gueye
Frau (Gervinho/84)
De Melo
Obraniak
  Isaksson
Manolev
Rodríguez
Bouma
Pieters
Hutchinson
Toivonen
Engelaar (Wuytens/67)
Lens (Bakkal/67)
Berg
Dzsudzsák