[CL] Uitslagen achtste finales (16/02/2011)

Ook vanavond stonden er twee partijen uit de achtste finales van de Champions League op het programma. In het Emirates Stadium vond de kraker tussen Arsenal en FC Barcelona plaats. AS Roma ontving in eigen huis Shachtar Donetsk. Hieronder de verslagen en karakteristieken.

Arsenal - FC Barcelona

Arsenal heeft in de eerste onmoeting met FC Barcelona een verrassend resultaat geboekt. In eigen huis won de ploeg van trainer Wenger, na lang met 0-1 achter gestaan te hebben, knap met 2-1.

Beide ploegen speelden in de eerste helft in een erg hoog tempo en dit resulteerde in een prachtige partij. Arsenal nam in de beginfase het initiatief, maar Barcelona nam deze halverwege de eerste helft over. Nadat Van Persie twee mogelijkheden onbenut hield, was het aan de andere kant wel raak. Na een mooi passje van Messi, die eerder een enorme mogelijkheid kreeg, maar de bal nipt voorlangs zag gaan, wist Villa zijn ploeg alsnog op voorsprong te zetten.

Na rust wist Barcelona de druk van Arsenal onder bedwang te houden, maar na het inbrengen van Bendtner en Arshavin was het dan toch raak voor The Gunners. Van Persie verraste Valdes met een prachtig schot in de korte hoek en even later was Arshavin het eindpunt van een rappe counter. Op aangeven van Nasri schoot de Rus zijn ploeg naar de zege. Over drie weken vindt de return in Barcelona plaats.

Arsenal

2 - 1

FC Barcelona

 78' v. Persie
 80' Arshavin
   26' Villa
 
 Gele kaart: A. Song, Nasri, Van Persie (Arsenal), Iniesta Piqué, (FC Barcelona)
 
Stadion: Emirates Stadium, Londen
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Rizzoli (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Szczesny
Eboué
Koscielny
Djourou
Clichy
A.Song (Arshavin/68)
Fàbregas
Wilshere
Walcott (Bendtner/77)
v. Persie
Nasri
  Valdés
Alves
Piqué
Abidal
Maxwell
Xavi
Busquets
Iniesta (Adriano/89)
Pedro
Messi
Villa (Keita/68)



AS Roma - Shachtar Donetsk

Shachtar Donetsk heeft een prima resultaat geboekt in de eerste ontmoeting met AS Roma. In het Stadio Olimpico won de Oekrainse ploeg met 2-3. Daardoor heeft de ploeg zich een prima uitgangspositie verschaft om de kwartfinales van de Champions League te bereiken.

De wedstrijd kwam pas laat op gang. Na een half uur spelen wist Roma de eerste echte mogelijkheid meteen in een doelpunt om te zetten. Via Rat wist Perrotta met een kopbal de score voor de Romeinen te openen. Shachtar leek wakkergeschud, want het laatste kwartier van de eerste helft domineerde de ploeg volledig.

Via een gelukkig doelpunt van Jadson, een geweldige knal van Douglas en een intikker van Adriano leidde de ploeg nog voor rust met 1-3. Na rust ging Roma op zoek naar meer doelpunten, maar faalde het in de afronding. Alleen Menez wist met een mooi geplaatst schot in de kruising Shachtar-goalie Pyatov te passeren.

AS Roma

2 - 3

Shachtar Donetsk

 28' Perrotta
 61' Menez
   29' Jadson
 36' Douglas
 41' Adriano
 
 Gele kaart: Cassetti, Menez, Perrotta (AS Roma), Chygrynskiy, Adriano, Rakitskiy, Pyatov (Shachtar Donetsk)
 
Stadion: Stadio Olimpico, Rome
Toeschouwers: 31.000
Arbiter: Benquerença (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Doni
Cassetti
Mexès
Burdisso
Riise (Castellini/46)
Taddei
De Rossi
Menez
Perrotta
Totti
Vucinic (Borriello/68)
  Pyatov
Rat
Rakitskiy
Chygrynskiy
Srna
Hubschman
Mkhitaryan (Vitsenets/78)
Willian
Jadson (Alex Teixeira/85)
Douglas (Da Silva/66)
Adriano