Twee vast voor moord op Nijmeegse hennepteler

De politie heeft zondagochtend twee verdachten opgepakt voor de moord op de Nijmeegse hennepteler Harrie Schrievers. Het gaat om een 49-jarige man uit Cuijk en een 27-jarige Nijmegenaar. De woning van de man uit Cuijk wordt doorzocht, meldt de politie.

De politie wil niet zeggen waar de mannen precies van worden verdacht. De 53-jarige Schrievers werd vorig jaar juli doodgeschoten. Drie gewapende overvallers hadden rond 01.45 uur aangebeld. De vrouw van Schrievers dacht dat haar zoon voor de deur stond en deed open.

Toen ze om hulp riep, kwam Schrievers zijn bed uit. Hij werd meteen door een van de daders die de trap op kwamen doodgeschoten. De daders doorzochten het huis en namen de vrouw van Schrievers en een kostganger die in het huis woonde onder schot.

Schrievers werkte in een sociale werkplaats, maar had ook een hennepplantage in zijn kelder. Eerder maakte de politie in Opsporing Verzocht bekend niet uit te sluiten dat de familie contacten had in de drugswereld. De politie hield er rekening mee dat de overvallers ervan uitgingen dat er daarom veel geld en sieraden in het huis zouden zijn.