Kotick: 'Betalen voor online-functie CoD geen prioriteit'

Activision-baas Bobby Kotick heeft de geruchten over introducties van betalingen voor de multiplayer van de Call of Duty-serie (voor nu) ontkend. Hij meldt dat het geen prioriteit is van Activision om deze betalingen spoedig in te voeren. Hij ontkent echter niet dat dit in de toekomst nog zou kunnen gebeuren.

In een interview met CNBC zegt Kotick dat hij 'meer geïnteresseerd is in het leuk maken van games.' "We besteden niet veel tijd aan het denken over Call of Duty als een game met abonnementen. We denken meer na over hoe we de Call of Duty-serie leuk kunnen houden door nieuwe, interessante ervaringen te creëren die ons publiek aanspreekt. Mensen zijn vaak bereid om geld te betalen als je ze spectaculaire content aanbiedt. En dat is ons doel voor nu."

Dit is in tegenspraak met zijn uitspraken van afgelopen juni. In het interview met Wall Street Journal verklaarde Kotick toen nog dat hij 'Call of Duty-abonnementen zo snel mogelijk zou invoeren als hij de mogelijkheid had.' We zullen gaan zien hoe dit afloopt.