Warcraft en Call of Duty krijgen centrale rol

Warcraft, Starcraft en Call of Duty vormen voortaan het hart van game-uitgever Activision Blizzard. Het bedrijf heeft woensdagavond bekendgemaakt dat een nieuwe gamestudio aan Call of Duty gaat werken, Call of Duty een gratis online game wordt en dat Blizzard Entertainment, de makers van World of Warcraft, blijft groeien. De productie van andere titels, zoals de muziekgame Guitar Hero, is daarentegen juist stilgelegd.

De nieuwe Call of Duty-gamestudio heet Beachhead. Details over de werkzaamheden van deze gamestudio zijn niet bekendgemaakt. Wel liet Activision Blizzard weten een gratis online versie van Call of Duty te maken voor de Chinese markt.

Vijfhonderd banen binnen het bedrijf worden geschrapt. Dit is het resultaat van een hernieuwde focus op de belangrijkste merken van het bedrijf. Waar Call of Duty centraal wordt neergezet, stopt het bedrijf met de productie van de muziekgame Guitar Hero en het actiespel True Crime. Dit jaar komt er ook geen nieuwe game binnen de Tony Hawk-serie. Het totale werknemeraantal binnen Activision Blizzard verandert amper doordat meer posities vrijkomen bij Blizzard Entertainment.

De productie van Transformers-, Spider-Man- en X-men-games gaat naar verluidt gewoon door. Daarnaast kunnen games over geheim agent James Bond ook nog verschijnen en werkt Blizzard aan het strategiespel Starcraft II, de online game World of Warcraft en het actierollenspel Diablo III.