Wilders: Ban veelplegers naar 'tuigdorpen'

Overlastgevende veelplegers moeten worden verbannen naar 'tuigdorpen'. Daarvoor pleit PVV-leider Geert Wilders. Hij wil dat er in elke provincie zo'n dorp wordt opgericht, schrijft De Telegraaf.

Wilders vindt dat veelplegers verplicht uit wijken moeten worden gehaald en naar een tuigdorp moeten worden gestuurd. "Daar worden ze in wooncontainers geplaatst. Als het om minderjarigen gaat, moet ook hun familie mee. Zet al het schorriemorrie maar bij elkaar."

De PVV-leider komt met het plan naar aanleiding van hardnekkige overlast zoals in Gouda. Pas als de aso's langer dan een jaar werken of studeren mogen ze wat Wilders betreft weer terug naar de bewoonde wereld.

Widers pleit bij het kabinet voor twaalf permanente tuigdorpen, een flink eind buiten de bebouwde kom. "Het wordt totaal sober, maar geen gevangenis. Iedereen mag erin en eruit." De partij heeft nog geen locaties op het oog.

In Amsterdam, Maastricht, Kampen, Arnhem en Tilburg is al eerder geëxperimenteerd met containerwoningen voor veelplegers. De projecten liepen echter vast door onder meer problemen met het bestemmingsplan. In Denemarken staan in de randen van steden al zogeheten 'skaeve huse' waar veelplegers worden gehuisvest.


PVV-leider Geert Wilders: Ban veelplegers naar 'tuigdorpen' (Foto: Novum)