[Video] Ronald McDonald ontvoerd, onthoofding dreigt

Een Finse actiegroepering heeft niemand minder dan Ronald McDonald ontvoerd. De actievoerders dreigen het icoon te onthoofden als de fastfoodketen niet met de waarheid over de brug komt.

"Twee dagen geleden hebben wij Ronald McDonald uit een McDonald's restaurant ontvoerd", laat de Food Liberation Army (FLA) op hun website weten. "Wanneer jullie niet alle vragen beantwoorden, zullen we Ronald vrijdag 11 februari 2011 om 18:30 EET executeren."

De leden van de FLA heeft niets tegen het restaurant, maar wel tegen het beleid van de fastfoodketen. "Wij houden van hamburgers, patat en McDonald's, maar we kunnen niet langer in stilte toekijken hoe het eten waar we van houden verwoest en tot schaamte gebracht wordt door hebzucht en onverschilligheid. Door jullie kortzichtigheid zijn jullie hamburgers bijna oneetbaar geworden."

Hierna volgen acht vragen die de heren graag beantwoord willen zien. Zo wil de FLA onder meer weten hoeveel afval het bedrijf jaarlijks produceert en of McDonald's ook illegalen in dienst heeft. Ook willen de ontvoerders weten waarom de veredelde snackbar goedkoop produceren als belangrijkste doel heeft en waarom men niet meehelpt overgewicht en diabetes terug te dringen.

"We zijn niet alleen, maar vertegenwoordigen een snel groeiende groep", laat de FLA verder weten. "We zijn snel in de richting van betere kwaliteit en rechtvaardigheid van consumptie gegaan. Het is in jullie belang onze vragen in het openbaar te beantwoorden en jullie optreden volgens hen te ontwikkelen. Alleen op deze manier zullen jullie in de toekomst overleven. Luister naar onze boodschap en naar de beweging. We zullen jullie belonen door meer van jullie hamburgers te eten."

McDonald's krijgt tot vrijdag 11 februari 18.30 uur de tijd om hun antwoorden te e-mailen. "Stilte zal geïnterpreteerd worden als een negatief antwoord", besluit de actiegroepering. "Een prettige dag verder."


Het is de FLA menens, de clown gaat eraan!