Yolanthe maakt dj DaniŰl Dekker aan het schrikken

Daniël Dekker schrok zich zondagavond een hoedje toen Yolanthe hem een songfestivalkenner noemde. "Ik ben beslist geen kenner, wel een liefhebber", vertelt de TROS-dj aan Novum Nieuws. Dekker was zondagavond een van de juryleden tijdens het Nationaal Songfestival.

"Ik schrok er zelf van", zegt Dekker over de woorden van Yolanthe Sneijder-Cabau, die het nationale liedjesfestijn presenteerde. "Ik ben helemaal geen kenner. Met songfestivalkenners loopt het vaak slecht af, leert het verleden." Commentator en kenner Cornald Maas werd vorig jaar op staande voet ontslagen na een tweet over Sieneke.

Dekker zegt dat zijn liefde voor het songfestival voortkomt uit zijn liefde voor muziek. "Het songfestival is de Champions League van de muziek. Er gebeurt daar iets met relatief onbekende artiesten, componisten, tekstschrijvers en nieuwe liedjes. Dat vind ik er heel erg leuk aan."

Ook de willekeur van het jaarlijkse liedjesfestijn bekoort Dekker. "Het is een soort traditie en historie dat er een heleboel kenners opstaan, die dan voorspellingen gaan doen. Als je dat echt goed gaat nakijken, dan heeft bijna niemand het goed. Het is gewoon een loterij en misschien daarom wel zo hartstikke leuk."


Songfestivalkenner of -liefhebber? (Foto: Novum)

Meer Songfestivalnieuwtjes en achtergronden vind je op ons forum.