Uitslagen Eredivisie speelronde 21

Dit weekend werd in de Eredivisie de 21e speelronde afgewerkt. PSV behield de koppositie door een gelukkige overwinning tegen hekkensluiter Willem II. Ook FC Twente wist pas in de slotfase Feyenoord te verslaan, terwijl FC Groningen en Ajax een relatieve makkelijke overwinning boekten tegen respectievelijk sc Heerenveen en NAC Breda.

Willem II heeft net geen punt over weten te houden aan de wedstrijd bij PSV. In de derde minuut van de blessuretijd zagen de Tilburgers de koploper van de Eredivisie de 2-1 maken.

De hekkensluiter was verrassend op voorsprong gekomen, nadat Biemans een kopbal van Lasnik binnen kopte. Vlak na rust kwamen de Eindhovenaren langszij door een goal van Toivonen, maar wist daarna lang niet te scoren. Pas toen Willem II na twee rode kaarten nog met negen man op het veld stond, wist PSV de verhoudingen in de score uit te drukken, toen Zeefuik in de 93e minuut scoorde.

Bryan Ruiz heeft zijn terugkeer bij FC Twente gevierd met een overwinning. De Costa Ricaan scoorde zelf in de slotfase van het duel de beslissende 2-1. Het was een open duel, waar de Rotterdammers door een goal van Swerts op voorsprong kwamen.

Het duurde lang voordat Twente iets kon terugdoen, temeer doordat Feyenoord nog bleef aanvallen. Kansen waren voor Bruins en Wijnaldum echter niet besteed, waardoor Twente in de wedstrijd bleef. De Tukkers sloegen in de slotfase toe door goals van Brama en Ruiz.

FC Groningen heeft de derby van het Noorden gewonnen. De Groningers wonnen overtuigend met 1-4 bij sc Heerenveen. Bij rust ging de ploeg al aan de leiding met 0-2, door goals van Ivens en Matavz.

Na de rust gingen ze vrolijk door en was het Tadic die de wedstrijd op slot gooide. Hij scoorde de 0-3 uit een vrije trap. Daarna kwam Heerenveen nog wel terug door een goal van Djuricic, maar Tadic had het slotakkoord in de harde wedstrijd, waarin Kruijswijk rood kreeg.

De Wedstrijd van de Week ging tussen Ajax en NAC Breda. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.