'Acda terug in DWHN'

Thomas Acda gaat Jan Jaap van der Wal als teamcaptain vervangen in het nieuwe seizoen van Dit Was Het Nieuws (DWHN). Dit verklapte de cabaretier en zanger tussen neus en lippen door bij Paul de Leeuw's MaDiWoDoVrijdagshow.

De Leeuw vroeg aan Acda of hij terugkeert bij DWHN, dat in 2010 door RTL overgenomen werd van de TROS. Acda reageerde geschrokken en zei dat het de eerste keer was dat hij niet wist wat hij moest antwoorden in een interview.

Acda: "Ik ga weer tegenover Raoul (Heertje, red.) zitten, en Jan Jaap gaat een ander programma doen." De VARA-presentator vroeg vervolgens: "Dus het is waar?", waarop de cabaretier antwoordde: "Als het waar is, dan heb ik er heel veel zin in."

Acda is geen onbekende van DWHN; van 1996 tot 2000 was hij vast panellid en hij was ook daarna regelmatig te gast in het satirische programma.

Van der Wal gaat vanaf februari de Nederlandse versie van The Daily Show presenteren op Comedy Central. Wanneer DWHN weer precies te zien is op RTL 4 is nog onbekend, maar het zou ergens dit voorjaar weer elke zaterdagavond moeten verschijnen.