Beenhakker per direct weg bij Feyenoord

Leo Beenhakker en Feyenoord gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar. Dit is te lezen op de officiële website van de Rotterdammers. Volgens algemeen directeur Eric Gudde was deze stap niet meer te voorkomen, aangezien er een vertrouwensbreuk is ontstaan.

"We zitten met de club in een uiterst turbulente periode waarin blind vertrouwen en volledig respect naar elkaar toe cruciaal zijn," lichtte Gudde toe. "Het is door alle uitlatingen die Leo Beenhakker de laatste dagen heeft gedaan duidelijk dat hiervan geen sprake meer is."

"In het belang van de club hebben we hem daarom vandaag verteld dat zijn werkzaamheden per direct stoppen. Via zijn zaakwaarnemer heeft hij later op de dag aangegeven dat een door Feyenoord voorgestelde ‘minnelijke regeling’ wat hem betreft niet aan de orde is. Dit betekent dat we zijn basissalaris tot 1 juli zullen moeten doorbetalen op basis van de exitregeling in zijn contract."

Daarnaast liet Gudde ook weten dat men druk bezig is om een nieuwe technisch directeur te vinden. In de afgelopen periode werd de naam van Martin van Geel, nu nog werkzaam bij Roda JC, nadrukkelijk genoemd. Tot die tijd fungeert de directie van Feyenoord als waarnemer, waarbij men ook overleg zal voeren met de technische staf.