Feyenoord-fans woedend op Johan Derksen

Een groep fans van Feyenoord heeft woedend gereageerd op uitspraken van Johan Derksen dinsdagavond in het tv-programma Pauw & Witteman. Volgens de fans gedraagt de hoofdredacteur van Voetbal International zich als een volksmenner om de supporters te verleiden tot rellen.

Derksen was te gast in het programma om zijn mening te geven over het vertrek van Leo Beenhakker bij de Rotterdamse club. De fans besloten naar aanleiding van zijn uitspraken om een open brief te schrijven: "Waar wij u al maandenlang horen prediken dat de heren Mario Been en Beenhakker de fans rustig houden, zijn het juist de investeerders die al vanaf eind juli 2010 met de Feyenoord-supportersvereniging en fans uit alle geledingen aan tafel zitten om te bekijken welke bijdrage de supporters kunnen leveren aan de wederopstanding van onze club. Ook de directie van Feyenoord is hierbij betrokken. Dat dit op een constructieve wijze gebeurt, past natuurlijk niet in uw hetzestraatje."

"Uw verslaggever Martijn Krabbendam was van bovenstaande op de hoogte, maar omdat dit gedrag van de Feyenoord-supporters niet in uw straatje past, heeft u er geen aandacht aan geschonken. Sterker nog: roept u doodleuk dat de rust is bewaard door Been en Beenhakker. Het is zelfs nog leuker: Beenhakker heeft nooit met de naar voren geschoven vertegenwoordigers van de fans gesproken!", aldus de aanhangers.

Volgens de fans past dit echter niet in het straatje van Derksen en probeert hij daarom de supporters te verleiden tot rellen.

"Misschien kan de voetbalwet ook op u worden toegepast."