[WvdW] Uitslag Ajax - Feyenoord

Vanavond stond in de Eredivisie om 20:45 uur de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. De Amsterdammers wonnen het duel met 2-0 eenvoudig via doelpunten van Toby Alderweireld en Miralem Sulejmani.

Ajax trad het duel tegen Feyenoord aan zonder de geschorste Luis Suárez en de zieke Mounir El Hamdaoui. Feyenoord kon vanavond voor het eerst beschikken over de net aangetrokken Krisztián Simon. Ajax had in de eerste helft een groot overwicht en mocht het zich aanrekenen dat het maar één doelpunt maakte. Toby Alderweireld zag al wegglijdend zijn afstandsschot achter doelman Erwin Mulder verdwijnen. Even te voor hadden Christian Eriksen, Miralem Sulejmani en Siem de Jong nog kansen om zeep geholpen.

Ook na rust gingen de Amsterdammers in eigen huis verder, maar Ebecilio, De Zeeuw en wederom Sulejmani wisten ook het net niet te vinden. Feyenoord kreeg pas halverwege de tweede helft de eerste echte kans, maar Luc Castaignos wist Ajax-doelman Maarten Stekelenburg niet te verrassen. Nadat De Cler Sulejmani had gevloerd en de Serviër vanaf de stip niet faalde was de wedstrijd gespeeld. Leerdam kreeg voor Feyenoord nog een kansje, maar daar bleef het bij.