Ruud de Wild heeft de dood omarmd

Ruud de Wild was jarenlang erg bang voor de dood, maar heeft zich inmiddels neergelegd bij de vergankelijkheid van het leven. "Ik was erg bang voor de dood en nu omarm ik het", zegt de Radio 538-dj in een interview met Grazia.

Door de moord op Pim Fortuyn leerde De Wild zijn lot te aanvaarden. De politicus werd op 6 mei 2002 voor zijn ogen doodgeschoten. "Er volgde eerst een hobbelige periode, maar daarna begin je te landen en besef je: het is nu of nooit", blikt De Wild terug. "Het licht ging na de dood van Fortuyn even uit, maar nu, jaren later, brandt het sterker dan ooit."

Hoewel De Wild liever niet meer praat over de dood van Fortuyn, voorziet de 41-jarige dj een aantal ongemakkelijke gesprekken. "Mijn dochter Toy heeft op de basisschool een geschiedenisboek en daar sta ik in. Zij zal er binnenkort vast vragen over stellen. Een raar idee."

De Wild had Volkert van der G. graag willen interviewen over zijn motieven. "Ik zou wel willen weten waarom hij de trekker overhaalde." Die hoop heeft de dj inmiddels laten varen. "Over twee jaar komt hij alweer vrij, dus het zal ook niet meer gebeuren. Bovendien gaat die gast het natuurlijk nooit overleven."

De Wild schat in dat de moordenaar van Fortuyn het moeilijk krijgt na zijn vrijlating. "Ik denk dat er nog zo veel Fortuyn-aanhangers zijn dat het lastig voor hem wordt. Hij zal echter wel zo'n verdwijnprogramma ingaan."


Ruud de Wild heeft de dood omarmd (Foto: Novum)