Clint Eastwood filmt tot de dood erop volgt

Clint Eastwood is niet van plan ooit met pensioen te gaan. De 80-jarige acteur en regisseur gaat door met werken tot hij erbij neervalt, schrijft de Britse krant The Daily Telegraph.

"Ik heb me altijd afgevraagd waarom iemand als filmmaker Billy Wilder gestopt is toen hij in de zestig was, terwijl iemand als John Huston regisseerde vanuit zijn rolstoel", vertelt Eastwood. "Mensen pieken op verschillende leeftijden. Ik ken een Portugese regisseur die 104 is en nog steeds films maakt." Dat ziet Eastwood zelf ook helemaal zitten.

Zijn laatste regisseerklus was de film Hereafter, een drama waarin drie hoofdrolspelers worden geconfronteerd met sterfelijkheid en het leven na de dood. Een onderwerp dat hem fascineert, maar waar hij zich niet al te veel mee bezig wil houden. "Ik denk er niet vaak aan omdat ik denk dat je maar een kans krijgt in deze wereld te leven. Je moet er het beste van maken."

De Hollywoodlegende begon met regisseren op zijn 41e en maakte in totaal 34 films. Hij won tweemaal een Oscar voor zijn regie, een voor de western Unforgiven uit 1992 en een voor het boksdrama Million Dollar Baby uit 2005.


Sitll going strong.. (Foto: Novum)