PVV'er De Bruin weggestuurd wegens drankrijden

De opgestapte PVV-kandidaat Carlo de Bruin is van de lijst voor de Statenverkiezingen op 2 maart gehaald omdat hij tot twee keer toe is gepakt met te veel drank op achter het stuur. Dat heeft lijsttrekker Hero Brinkman bevestigd tegenover RTV Noord-Holland, laat de omroep zondag weten.

Eerder verklaarde Brinkman dat zijn nummer twee niet meer verkiesbaar was omdat 'hij het te druk had met een nieuwe baan die hij niet kon laten schieten'. Het bedrijf van De Bruin rekruteert moslima's voor een baan in de zorg.

De Bruin geeft in een interview met RTV Noord-Holland toe dat hij met een slok op is aangehouden, maar de ondernemer is 'zeer teleurgesteld' dat Brinkman heeft 'verzonnen' dat hij het Statenlidmaatschap niet kon combineren met zijn werk. Dat zou veel beter zijn voor zowel de PVV als De Bruin, zou het argument zijn geweest. Volgens RTV Noord-Holland was het echter een leugen.

Kamerlid Brinkman kwam zelf overigens eerder een paar keer in het nieuws vanwege alcoholgerelateerde incidenten.

Ook nummer veertien op de PVV-lijst in Noord-Holland Oege Bakker is opgestapt, maar onduidelijk is waarom. Mogelijk kreeg ook hij geen Verklaring Omtrent Gedrag. Zelf wees hij op 'persoonlijke omstandigheden'.