Halle Berry speelt Aretha Franklin in biopic

Aretha Franklin heeft bevestigd dat Halle Berry de rol van de zangeres speelt in de film over haar leven. De 68-jarige zangeres vertelde in de Amerikaanse talkshow The Wendy Williams Show dat de 44-jarige actrice heeft ingestemd. "Halle Berry speelt mij op latere leeftijd. Er komt ook een jonge actrice bij die de jonge versie van mij speelt."

Franklin is al jaren bezig met het filmproject en liet in september al doorschemeren dat ze Berry dolgraag voor de rol wilde casten. De plannen liepen echter steeds vertraging op omdat Franklin nooit tevreden was over het bedrag dat ze voor haar verhaal kreeg. "Maar nu ligt er eindelijk een goed bod op tafel", zegt de zangeres.

De eerste versie van het scenario wordt nu geschreven, maar onduidelijk is door wie. Behalve een bioscoopfilm wil Franklin ook dat er een tv-film over haar leven wordt gemaakt.

Eind vorig jaar maakte de soullegende bekend dat ze aan kanker lijdt. Verschillende bronnen meldden dat het om alvleesklierkanker gaat, maar dat is nooit bevestigd. De overlevingskans voor een patiënt met die vorm van kanker is slechts 5 tot 10 procent.


Halle Berry speelt Aretha Franklin in biopic (Foto: Novum)