Leraar slaat leerling in elkaar in klas

Een 57-jarige Japanse leraar is op het matje geroepen omdat hij een leerling in elkaar heeft geslagen in de klas. De jongen zou zijn vergeten met twee woorden tegen de leraar te spreken.

Het schokkende incident vond plaats op een middelbare school in Yokohama. De leraar hield een oogje in het zeil, waar leerlingen als onderdeel van de leerstof het lokaal schoonmaakten. De docent in kwestie was niet te spreken over hoe een jongen de poetsdoek hanteerde.

De leraar gaf de leerling een waarschuwing, die hierop reageerde met 'sorry'. Omdat de knaap vergat met twee woorden te spreken, ontplofte de man van woede. Hij gooide de scholier op de grond en stompte hem driemaal in zijn gezicht. Hierna was de woede nog niet gekoeld, want de docent schopte de jongen herhaaldelijk in zijn gezicht en maag.

Toen de leerling als een gebroken man thuiskwam, brachten zijn ouders hem direct naar het ziekenhuis. Hier werden verwondingen aan het gezicht geconstateerd.

De leraar heeft zich verweerd met de woorden: "Ik dacht dat hij een grapje met me uithaalde. Hierna knapte er iets in mij, het valt niet goed te praten." De beste man moet voor straf drie maanden achtereen 10 procent loon inleveren. Hij zal echter niet strafrechtelijk worden vervolgd.