'Ook 3D-tv zonder 3D-bril een drama'

Ook 3D-tv zonder 3D-bril is een drama. Dit zegt Frank Everaardt van Hardware.info vrijdag in een uitzending van Hardware.info TV. Volgens hem komen verschillende elektronicafabrikanten binnenkort met 3D-tv's waar geen aparte bril meer voor nodig is.

Everaardt: "Ze gaan er nu echt komen, televisies zonder 3D-bril. Nadeel van bijna al die schermen is dat je op een speciale afstand moet gaan staan, je moet er vrij recht op staan en dán zie je dat 3D-effect." Zijn collega Koen Crijns noemt nog een ander nadeel: "En de resolutie is ook duidelijk wat minder. Het is niet zo gestoken scherp als een 3D-televisie met bril."

Volgens de Hardware.info-analisten is er eigenlijk een hogere resolutie voor 3D-tv's zonder bril nodig, namelijk het dubbele van de huidige HD-norm (1920x1080). Tevens moet er gewacht worden op de kwalitatief betere beeldschermen met OLED, een technologie die voorlopig nog onbetaalbaar is.

Eerder bleek uit onderzoek dat 3D-tv's met actieve bril voor hoofdpijn konden zorgen. Ook moesten zowel de 3D-tv als de bril eerst opgewarmd worden om zogeheten 'crosstalk' in het weergegeven beeld te voorkomen, want beide apparaten bleken slecht tegen lagere temperaturen te kunnen.


'Ook 3D-tv zonder bril een drama'