Script vijfde Pirates-film al in de maak

Het scenario voor de vijfde Pirates of the Caribbean-film is al in de maak. Disney heeft besloten het over dezelfde boeg te gooien als bij de eerste vier en scenarist Terry Rossio aan het roer gezet. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Het vierde deel, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, moet nog in de bioscopen komen, maar Disney loopt al op het succes vooruit. Om de zeer lucratieve filmreeks zo lang mogelijk in leven te houden, wordt zelfs overwogen deel vijf en deel zes vlak na elkaar op te nemen.

Dat gebeurde eerder al bij deel twee en drie, Dead Man's Chest en At World's End. Dat was echter een slopende opnamesessie van vele maanden en het is de vraag of hoofdrolspeler Johnny Depp zo lang achtereen beschikbaar zal zijn. Zonder zijn Captain Jack Sparrow geen nieuwe Pirates-film.

Het is overigens nog de vraag of Depp meedoet met een vijfde film, hoewel hij deze week tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Entertainment Weekly zei dat hij er wel oren naar had. "Als we alle puzzelstukjes bij elkaar kunnen krijgen, zal ik het zeker overwegen", zei de 47-jarige acteur.

De vierde film, On Stranger Tides, verschijnt op 19 mei in de Nederlandse bioscopen.


Script vijfde Pirates-film al in de maak (Foto: Novum)