Echtpaar bekent betrokkenheid moord op Beverwijker

Het echtpaar uit Beverwijk dat zich vorige maand meldde voor de moord op een 55-jarige plaatsgenoot, heeft bekend betrokken te zijn bij het wegbrengen en achterlaten van het lichaam van het slachtoffer in Den Oever. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Alkmaar.

De 30-jarige man en zijn 22-jarige vrouw werden 21 december opgepakt. Ze waren hun woning ontvlucht, maar meldden zich zelf bij de politie. De twee worden verdacht van moord of doodslag.

De vrouw is donderdag vrijgelaten, maar blijft wel verdachte van betrokkenheid. Het voorarrest van de man wordt vermoedelijk later donderdag verlengd door de rechtbank. Zijn lezing van de gebeurtenissen moet nog nader worden onderzocht. Het slachtoffer woonde in een sociaal pension in Beverwijk. Zijn grotendeels ontklede lichaam werd 30 april gevonden in het Robbenoordbos bij Den Oever. Hij was met messteken omgebracht. Zijn benen, die waren gescheiden van zijn lichaam, werden de volgende dag in de buurt gevonden.

De 55-jarige Gerard Zonneveld was tijdens koninginnenacht nog door getuigen gezien. De zaak kwam onder meer aan de orde in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het OM loofde 15.000 euro uit voor de gouden tip.