Kostelic wint parallelslalom in München

Ivica Kostelic heeft de parallelslalom in München op zijn naam geschreven. De Kroaat versloeg in de finale de Fransman Julien Lizeroux in twee runs. In de kleine finale was de Amerikaan Bode Miller te sterk voor thuisskiër Felix Neureuther.

In de finale klopte de Zweedse Maria Pietilä-Holmner de Sloveense Tina Maze. 25.000 toeschouwers zagen de grote favoriete Maria Riesch er al in de eerste omloop uit vliegen.

De beste zestien skiërs ter wereld waren uitgenodigd voor het evenement dat ongebruikelijk verliep. Normaal gaan de atleten achter elkaar van de berg af, maar nu streden ze tegen elkaar, waarbij de beste na twee runs naar de volgende ronde doorging. De skiërs konden 100 punten voor de wereldbeker verdienen en er stond in totaal 160.000 euro prijzengeld te wachten. Voor het slalomklassement telde de wedstrijd echter niet mee.

"Op deze manier willen we toch de jeugd proberen te bereiken," zei een woordvoerder van de ski-organisatie FIS. Zij willen het alpineskiën meer onder de aandacht brengen. Volgens Riesch is dit een goed format. "De sfeer was ook geweldig. Magnifiek om voor zoveel mensen aan te treden."