Uitslagen Engeland speelronde 21

In Engeland voetbalt men gewoon door. Gisteren en vandaag werd daar de 21e speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen van de wedstrijden, de stand en een link naar de overige statistieken.

United maakt geen fout

Manchester United handhaaft zich aan kop van de Premier League. Uit bij West Bromwich Albion werd een uiterst gelukkige 2-1 overwinning geboekt. Invaller Javier Hernandez maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt, net nadat Peter Odemwingie namens de thuisploeg een penalty had gemist.

Manchester leek een eenvoudige middag tegemoet te gaan toen Wayne Rooney al na drie minuten met een bekeken kopbal de score opende. West Bromwich maakte echter een allesbehalve aangeslagen indruk en kwam na een kwartier spelen langszij. Een prachtige volley van James Morrison liet doelman Tomasz Kuszczak, de vervanger van Edwin van der Sar, volstrekt kansloos.

West Brom had daarna het betere van het spel, maar zelfs een penalty was niet aan de thuisploeg besteed. Hernandez was even later aan de andere kant wel trefzeker door raak te koppen uit een corner. Gianni Zuiverloon viel verdienstelijk in, maar ook hij kon een nederlaag niet meer afwenden.

Van Persie trefzeker voor Arsenal

Arsenal is 2011 begonnen met een eenvoudige overwinning. Uit bij Birmingham City zegevierde de Londense club met 3-0. Robin van Persie opende met zijn eerste competitiegoal van het seizoen de score voor Arsenal, dat achter Manchester United en Manchester City op de derde plaats staat.

Van Persie scoorde na een klein kwartier spelen uit een vrije trap, die door Lee Bowyer van richting werd veranderd. Birmingham, dat eerder deze week tegen Manchester United nog een gelijkspel uit het vuur had gesleept, kreeg na rust nog twee goals om de oren. Eerst schoot Samir Nasri raak, daarna werkte Roger Johnson de bal ongelukkig in zijn eigen doel.

Wederom puntverlies Chelsea

Chelsea heeft na een spectaculaire slotfase gelijk gespeeld tegen Aston Villa in de Premier League. De Londenaren bogen een achterstand nog om, maar de bezoekers sleepten toch een punt uit het vuur: 3-3. Chelsea staat vijfde met 35 punten, zes minder dan koploper Manchester United. Villa bezet de vijftiende stek met 21 punten.

Aanvankelijk leek er niet veel aan de hand voor Chelsea. De Blues namen een voorsprong via een benutte strafschop van Frank Lampard. Vijf minuten voor rust kantelde de wedstrijd. Ashley Young maakte gelijk uit eveneens een penalty, waarna Emile Heskey voor de 2-1 tekende door Jeffrey Bruma, die de hele wedstrijd meespeelde, in een kopduel te verslaan.

In de tweede helft was het lang wachten op een treffer, maar in de 84e minuut bracht Didier Drogba Chelsea op gelijke hoogte. Vijf minuten later leek de thuisploeg de drie punten binnen te halen. Brad Friedel bracht nog redding op een kopbal van Didier Drogba, maar in de rebound tekende John Terry voor zijn eerste treffer van het seizoen.

De wedstrijd leek daarmee beslist, maar de bezoekers wilden daar niet aan mee werken. Na een voorzet van Marc Albrighton kreeg Ciaran Clark alle ruimte om Petr Cech te passeren en de ploeg van trainer Carlo Ancelotti verder in de zorgen te drukken.