Bommelding Milieudienst Dordrecht

Op het parkeerterrein van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid aan de Noordendijk in Dordrecht is een object gevonden dat mogelijk een explosief is. De politie trof het rond 13.00 uur aan na een bommelding. Explosievendeskundigen onderzoeken het object.

Volgens een woordvoerder van de politie kregen de gemeente Dordrecht en de redactie van het AD aan het begin van de middag een sms'je waarin stond dat er explosieven zouden liggen op de parkeerplaats van de Milieudienst.

De panden van de Milieudienst en het naastgelegen Servicecentrum Drechtsteden zijn ontruimd. Ongeveer 350 mensen waren aanwezig. De omgeving is afgezet.

Update 19.07 uur

Uit nader onderzoek is gebleken dat het om een 'op een explosief gelijkend voorwerp' ging. Een woordvoerder van de politie zegt dat het niet om een vals alarm ging, 'want er is iets gevonden waar iemand dreiging mee wilde uiten'. Eerder hebben huisjesmelkers bedreigingen geuit naar de Milieudienst. De politie kan niet uitsluiten dat de huisjesmelkers ook voor dit dreigement verantwoordelijk zijn.