'Badr Hari betaalde mishandelde portier zwijggeld'

K1-vechter Badr Hari heeft zwijggeld betaald aan de portier van de Amsterdamse club Blinq bij het Leidseplein. De 26-jarige vechtsporter heeft bekend de portier, die in februari zwaar mishandeld werd, vijfduizend euro te hebben betaald om zijn aantijgingen tegen Hari in te trekken. Dat meldt Het Parool maandag.

Hari wordt ervan verdacht de portier te hebben mishandeld. De deurman zou Hari en drie vrienden de toegang hebben geweigerd omdat ze niet voldeden aan kledingvoorschriften, waarna hij klappen kreeg en in het ziekenhuis belandde. Na het incident vertrok Hari naar Marokko.

De portier verklaarde tegenover de politie dat Hari hem had mishandeld, maar trok zijn verklaring in oktober weer in. Kort daarop keerde Hari terug in Nederland. Hij meldde zich op het politiebureau, werd vastgezet om na enkele weken weer te worden vrijgelaten in afwachting van zijn zaak. Hari ontkende voorheen alle betrokkenheid, maar geeft nu toe dat hij wel aanwezig was bij de club, maar niet heeft geslagen of geschopt.

De advocaat van Hari, Bénédicte Ficq, erkent dat er geld is betaald aan de portier. Hij zou vijftienduizend euro gevraagd hebben aan Hari, maar ontving vijfduizend euro. Dit zou zijn gebeurd om hem te laten stoppen met roddelen. "Die portier bleef maar kletsen dat Hari hem in elkaar had geslagen, wat niet waar is. Daarvan ondervond Hari veel schade in zijn carrière. Daarom dacht mijn cliënt er goed aan te doen om te betalen", verklaart Ficq tegenover Het Parool.


'Badr Hari betaalde mishandelde portier zwijggeld' (Foto: Novum)