'Voice of Holland doorgestoken kaart'

The Voice of Holland-kandidaat Johnny Rosenberg vermoedt dat zijn vertrek vooropgezet was. De 33-jarige Brabander moest na de show van vrijdag zijn spullen pakken. "Dit was al zo voorbestemd", reageert Rosenberg via Twitter.

"Ik had al een voorgevoel dat deze avond zo zou eindigen", twitterde Rosenberg na afloop van de liveshow van vrijdagavond. De 33-jarige zanger stond tegenover Nigel Brown in de sing off, waarna coaches Nick & Simon voor Brown kozen. Hij gaat door naar de volgende ronde, Rosenberg mag terug naar huis.

"Door een paar woorden deze week met iemand eindigde dit zo", schreef Rosenberg zaterdag. "Heb woorden gehad met de grote baas zelf", voegde de Eindhovenaar zondag toe. "Ik was ook boos, maar je kunt er niks aan doen. Als iemand met de hoge straf beslist, is het einde rit."

RTL 4, dat de populaire talentenjacht uitzendt, en producent Talpa waren zondagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Ook coaches Nick & Simon hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen van hun protegee. De Volendammers gaven Rosenberg zaterdag nog een pluim. "Denk toch wel dat dit de zwaarste liveshow tot nu toe was", twitterde Simon. "Respect voor Johnny. Nam het goed op, als een winnaar. Hij begreep het."